• Doorstromer geiser

  Heb je een bestaande geiser, en wil je deze vervangen naar een doorstromer elektrisch?

  Warm water is een vanzelfsprekendheid in ieder huishouden. De warmwater-doorstromers van Hendriks voorzien in deze behoefte, op een zeer energiezuinige manier, zonder gebruik van een gasaansluiting.

  doorstromer geiser elektrisch

  Elektrische doorstromers

  De elektrische doorstromers van Masterwatt hebben vele voordelen ten opzichte van andere warmwatertoestellen. De toestellen hebben geen warm water voorraad en alle warmte van de elektrische elementen wordt volledig aan het water afgegeven. Het gevolg is dat het rendement van de doorstroomverwarmer hoger is dan van ieder ander soort warmwatertoestel. Bij de elektronisch gestuurde uitvoeringen met vermogensinstelling en uitgebreid display, is het meer dan 98%. De temperatuurvariaties van het water zijn hier te verwaarlozen en er stroomt nooit onbedoeld warmer water uit dan is ingesteld.

  De toestellen klein van omvang en fraai in design. Ze zijn in verschillende vermogens en voor verschillende toepassingen te verkrijgen, voorzien van analoge of digitale bediening.

  doorstromer

  Het is mogelijk om meerdere aftappunten op aan te sluiten op een doorstromer. Dit is wel afhankelijk van het type doorstroomtoestel. Het vermogen van de doorstroomverwarmer bepaalt hoeveel warm water het toestel kan leveren.

  Rendement van een doorstromer

  Een doorstromer wordt in de volksmond ook wel geiser genoemd. Het is een alternatief voor een boiler. Bij een boiler is het water dat opgewarmd moet worden al voorverwarmd in de boiler. Het kost minder energie om het water op de gewenste temperatuur te brengen. Als je kijkt naar een doorstromer kan ook gezegd worden dat het rendement van een doorstromer hoger is. Doordat je weinig energie verbruikt bespaar je aanzienlijk op je energierekening.

  Zijn er ook nadelen?

  Bij gebruik van een doorstromer duurt het langer om het bad te vullen met water en deze op de juiste temperatuur te krijgen. Bij een boiler heeft het bad binnen enkele minuten de gewenste temperatuur. Helaas kan je bij een doorstromer niet gelijktijdig douchen en het warm water in de keuken gebruiken. Indien er wel gelijktijdig gebruik gemaakt wordt van het warme water staat iemand letterlijk onder een koude douche. Vergeet niet dat de doorstromer wel positief is voor je energierekening.

   

   

   

   

bel nu 0627273365