• Elektrische cv ketel

  Heb je een bestaande cv ketel en wil je naar elektrisch ?

  Soms moet je het niet moeilijker maken dan nodig. Als de situatie zich er voor leent, of als andere mogelijkheden ontbreken, kun je kiezen voor Tronic Heat 3500, de elektrische verwarmingsketel van Nefit Bosch. Simpel te installeren en te bedienen, en vormgegeven in een compact en fraai design. Zo eenvoudig kan het zijn.

  CV ketel eenvoudig te bedienen

  De meeste nieuwbouw heeft tegenwoordig geen gasaansluiting meer. En in andere gevallen, bij renovatie of vervanging, is het gasverbruik soms zo gering, dat ook hier elektrische alternatieven aantrekkelijk kunnen zijn. In die gevallen kan de Tronic Heat 3500 een uitstekende optie zijn.

  Allereerst is deze elektrische verwarmingsketel compact, dus is er nauwelijks verlies van effectieve woonruimte. En hij is eenvoudig te installeren: ophangen, elektra aansluiten en klaar. Bij vervanging van een gasgestookt cv-toestel zijn er geen aanpassingen nodig aan het afgiftesysteem. Bovendien is de investering relatief laag. Dankzij het intuïtieve display is het toestel eenvoudig te bedienen. De Tronic Heat 3500 is een toestel voor centrale verwarming, maar kan ook zorgen voor warm water: met behulp van een driewegklep (optionele accessoire) kan er een indirect gestookte boiler van Nefit Bosch aan worden gekoppeld. Met de geïntegreerde pomp en het ingebouwde expansievat heb je zo een comfortabele combinatie.

  Wanneer kiezen voor Nefit Bosch Tronic Heat 3500

  Gaat het om bijvoorbeeld een optimaal geïsoleerdappartement of vakantiehuis met een zeer laag gasverbruik? Of wordt elektrische verwarming alleen gebruikt voor het opvangen van pieken, naast bijvoorbeeld een warmtepomp of houtkachel? Dan kan de Tronic Heat 3500 een perfecte oplossing zijn. En in sommige gevallen is er gewoonweg geen andere oplossing dan elektrische verwarming. Kies dan voor de kwaliteit van Nefit Bosch.

  Met de Tronic Heat 3500 kies je voor een geavanceerd concept met hoogwaardige materialen, uitstekende afwerking en een aantrekkelijk, modern design. Het toestel is zo opgebouwd dat alle componenten vanaf de voorkant te benaderen zijn. Dit vereenvoudigt onderhoud en service. Daarmee worden de kosten voor onderhoud tot een minimum beperkt.

  elektrische cv ketel

  Wat is een elektrische cv-ketel?

  Een elektrische cv-ketel is een verwarmingsketel die het huis verwarmd op elektriciteit en niet meer op gas. Het wordt dus gezien als een alternatief voor verwarming op gas.

  Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van elektrische cv-ketels. Echter wordt in de praktijk vrijwel nooit voor deze alternatieve cv-ketel gekozen. De reden hiervan is dat een woning eerst voorzien moet worden van complete isolatie, er een aanvullende (zonne)boiler nodig is en de verbruikskosten hoger liggen. In onderstaande tekst gaan we dieper op deze punten in.

  Elektrisch verwarmen versus gas

  Bijna dagelijks zijn er berichten in het nieuws over duurzame energiebronnen, de terugloop van fossiele brandstoffen en de uitstoot van C02. Massaal zijn Nederlandse huishoudens zich dan ook aan het oriënteren op alternatieve vormen van verwarming. Maar hoe zit het nu precies met de overheid, vanaf wanneer wordt duurzaam verwarmen verplicht?

  Nederlandse huishoudens in 2050 klimaatneutraal

  Het zit zo; op dit moment is 95% van de Nederlandse huishoudens aangesloten op het gasnet. Door aangesloten te zijn op het gasnet wordt er gebruik gemaakt van aardgas, een fossiele brandstof. Bij de verbranding van aardgas is er sprake van CO2-uitstoot. Deze CO2-uitstoot brengt negatieve klimaatveranderingen met zich mee. Hierdoor heeft de Nederlandse overheid besloten dat in 2050 alle woningen in ons land klimaatneutraal moeten zijn. Dit betekent dat we enkel gebruik moeten maken van duurzame bronnen van energie. Dit geldt ook voor het verwarmen van ons huis.

bel nu 0627273365