• Fornuisgroep

  Een fornuisgroep die ook wel kookgroep wordt genoemd is een aparte stroomgroep die geschikt is om de inductie kookplaat (elektrisch koken) op aan te sluiten. De fornuisgroep 2x230V kenmerkt zich doordat dit een dubbele installatieautomaat is voorzien van 2x nul en 2x fase en waarvan de bedieningshendel van beide automaten gekoppeld is. Hierdoor beschikt u over een 2-fase aansluiting waar een maximaal vermogen van ca. 7,5KW op aangesloten kan worden. Volstaat dit niet, dan is er vaak een krachtgroep nodig, echter dient de groepenkast dan wel te zijn voorzien van een 3-fase aansluiting. Wil je een groepenkast met fornuisgroep mail je foto van oude groepenkast naar support@hendrikselektroservice.nl

  perilex fornuisgroep keuken elektro

  Vaatwasser oven op aparte groep?

  Mensen vragen zich telkens af of een wasmachine op een aparte groep aangesloten moet worden of niet. Volgens de algemene bepalingen van het Nederlands Normalisatie Instituut moeten alle apparaten welke meer dan 2.000 watt gebruiken op een aparte groep worden aangesloten. Een uitzondering hierop zijn apparaten welke minder dan 10 minuten gebruikt worden. Gezien het feit dat alle wasmachines van tegenwoordig een capaciteit hebben van meer dan 2 KWh is het daarom verplicht om deze wasmachines op een aparte groep aan te sluiten.

   

  De wasmachine en de wasdroger mogen absoluut niet samen op één groep aangesloten worden. Veel mensen sluiten deze twee machines op één groep aan en denken ze rekening te houden met het gebruik van deze machines. Ter eigen verdediging zeggen ze dat ze de wasmachine en wasdroger nooit tegelijk gebruiken. Wanneer het verkeerd gaat kan de verzekeringmaatschappij de schadeclaim afwijzen wegens gebrek aan veiligheid in de installatie. De meeste verzekeringsmaatschappijen vereisen een veilige installatie welke aan de eisen van NEN 1010 voldoet. Vraag uw eigen verzekeringsmaatschappij voor meer informatie hierover.

   

  Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de groepsverdeling van uw groepenkast goed wordt verdeeld met voldoende groepen. De meterkast moet uiteindelijk conform de installatie normen van NEN 1010 geïnstalleerd worden.

   

  Wilt u weten of uw elektrotechnische installatie voldoet aan de installatie normen kunt u een NEN 1010 woning inspectie bij ons aanvragen.

bel nu 0627273365